counter to blogger

2009. szeptember 13., vasárnap

Sabbat és hortobágyi

Látom, néhány bejegyzés sajnálkozik. Pedig jó nekünk! Egyáltalán nem vagyunk kétségbeesve, mi akartunk ide jönni, a nehézségeket egy országváltás természetes zökkenőinek tekintjük és megoldjuk. Mostantól főleg én, mert Daninak ideje a munkájára koncentrálnia, én meg ráérek és szeretek szervezkedni.
A hivatalok packázásain kívül sok jó élmény is ér minket. Mint az előző bejegyzésből kiderül, aggódtam, hogy fogjuk tölteni a szombatokat. Tegnap ez megoldódott: egy Izraelben élő magyar filmrendező (ragaszkodik az anonimitáshoz, így ezután a Micimackó fedőnéven fogom emlegetni:-) meghívott minket házi hortobágyi palacsintára, és oda meg vissza elfuvarozott az autóján, babakocsistul.

5 megjegyzés:

  1. Az "országváltás" után a miatt kimaradt. Egyébként én nem voltam a sajnálkozók között. Sőt. Az első pillanattól fogva - leszámítva, hogy Veronikát nem tapogathatjuk - jó ötletnek tartottam.

    VálaszTörlés
  2. Sorry, rosszul elemeztem a mondatot. A miatt másféle szerkezetben kellene.

    VálaszTörlés
  3. Eztúton is üdvözöljük a titkos megmentő Micimackót!
    Egyébként egy átlag izraeli hogyan éli meg vajon, hogy rövid hétvégéjén is el van tiltva attól, hogy valami élvezeteset csináljon?

    Talán titkos bulikat szerveznek ilyenkor, és már előző este beállítják a realplayer-en a zenelistát, és azt is, mikor induljon el a lejászás...

    VálaszTörlés
  4. Krkonos: nem tilos semmi, egyszerűen csak nincs tömegközlekedés. De saját autóval, biciklivel, taxival, gyalog mindenki oda megy, ahova akar. Az éttermek egy része nyitva van és persze a tengerpart is üzemel...

    VálaszTörlés
  5. Azt sejtem azért, hogy nincs kijárási tilalom :)
    Az emberek kb. mekkora része tartja a sabbat-ot? Vagy ennek is léteznek fokozatai?

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.