counter to blogger

2009. október 16., péntek

Az első hónap – rövid számvetés



Akinek nincs ideje az összes bejegyzést végigolvasnia, elég ezt az egyet, ebből is mindent megtud rólunk, a linkekre kattintva ki-ki az őt érdeklő fejezetekben mélyedhet el ismét vagy először.

Tehát, már egy hónapja itt vagyunk!! (Oké, hat hete, kicsit csúsztam a bejegyzéssel…) Eddig minden jól ment, remekül érezzük magunkat, berendezkedtünk és rengeteg élményünk volt. Szerencsésen összecsomagoltunk és megérkeztünk rejtéllyel is rendelkező átmeneti lakunkba. Megszereztük az első benyomásokat, emellé bankszámlát, telefont, biztosítást és vízumot is. Megismerkedtük néhány kedves emberrel, akiktől rögtön óriási szívességeket kértünk. Nem kis izgalmak árán lett végleges lakásunk. Tettünk egy babakocsis villámlátogatást Jeruzsálemben. Az egy hónapból összesen majd' egy hetet az ultraortodox Beitar Illit településen töltöttünk Ciszjordániában, ahol megismerkedtünk az emberekkel, a konyhával , a Rosh Hasanakor és Szukkotkor előkerülő szokásokkal. A Jom Kippur nyugalmát Tel Avivban csodáltuk meg. De a tengerpartot vagy a Ben Yehuda utca lakóit is felfedeztük. Veronika közben öt hónapos lett, és megtanult egyedül elaludni, mi pedig megünnepeltük a házassági évfordulónkat. S végre elkezdődtek a hétköznapok.

Bónuszként még egy villáminterjú kis családunk tagjaival.

- Milyen volt ez az egy hónap, hogy érzed magad?

Dani: „Két dologtól féltem az ideutazás előtt: hogy Zsuzsa nem fog-e unatkozni, és hogy nekem hogyan sikerül kihasználnom szakmailag ezt lehetőséget. A kezdeti adminisztratív nehézségeket alábecsültem (de ezek a dolgok előbb-utóbb lecsengenek), viszont Zsuzsa szemlátomást nem unatkozik. Az ünnepek miatt elég gyászosan állok a munkával, és ez nagyon zavar. Egyébként nagyon jól vagyunk.”

Zsuzsa: „Szuperül érzem magam. Nagyon intenzív élmény minden, az első hónapban valóban nem volt időm unatkozni! Itt az olyan „hétköznapi” dolgok is izgalmasak, mint egy buszutazás vagy a hivatali ügyintézés. A meleg időjárás nagy előny, ha tehetem, megmártózom a tengerben.”

Veronika: „Szeretek itt lenni, főleg, mert egész nap a Mamával vagy a Papával vagyok. Mama sokat tornáztat, ennek köszönhetem karcsú vonalaimat. Sok érdekes történik velem, néha túl sok is, és akkor nem tudok elaludni az izgalmaktól, de nagyon jól érzem magam.”

- Mi volt a legmeglepőbb a számodra? „Jom Kippur” (Dani) „Hogy itt milyen sportosak az emberek” (Zsuzsa) „Hogy az egész öklöm nem fér be a számba.” (Veronika)

- Mi okozott álmatlan éjszakákat? „A forgalom a Ben Yehuda utcán” (Dani) „A lakáskeresés, de egyébként jól aludtam” (Zsuzsa)„Én biztos nem” (Veronika)

- Mi a következő kihívás a számodra? „Végre DOLGOZNI!” (Dani) „Megtanulni a héber ábécét és otthont faragni az albérletünkből” (Zsuzsa) „Hasonfekve felkönyökölni és fejleszteni az ujjszopási technikámat” (Veronika)

A kép Jeruzsálem óvárosában készült.

A következő összefoglaló a 3. hónap végén jön.

3 megjegyzés:

  1. Köszi az áttekintés, de arról nem volt szó, járnak-e az emberek függönyben az utcán :D

    VálaszTörlés
  2. Díjazom a villáminterjút! Így talán még utol tudlak benneteket érni..á, dehogy..:) Anikó

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.