counter to blogger

2010. február 25., csütörtök

Csíkos Nagyi elutazott + A rejtély megoldása


Gyorsan elrepült a látogatás egy hete, a felét az utazgatás tette ki. Aztán még elmentünk Jaffába, ahol három legyet ütöttünk egy csapásra (merthogy késő délután érkeztünk): nappal, alkonyatkor és sötétben is megcsodáltuk a városkát, és mindegyik jól állt neki. Ismét megnéztük az egyiptomi-római-keresztes-moszlim romokat, az óváros sikátorait, és a zodiákus hídról kívántunk valamit, megérintve a csillagjegyünket. Az első képen Tel Aviv látképe előtt pózolunk.



Jaffa este

A kikötőbe is elballagtunk, itt kétszer is étteremben ettünk. A Nimrod Caféban (eddig a kikötő favoritja, tűrhető árak, jó étkek) én gomba falafelt választottam, ami szuper volt. A falafelről majd szintén mesélek az izraeli gasztronómiáról tervezett dolgozatomban. Itt a csicseriborsó helyett az olajban sült gombócok gombából és aszalt paradicsomból készültek, remek ötlet!
Kevésbé sikerült a Gilly’s-nél tett látogatás, pedig itt kettőnk születésnapját ünnepeltük. A Csíkos Nagyi rendelte borjúbécsi olyan égett volt, hogy még a lebzselő macskák is meghagyták. Igaz, ezt látva a személyzet is magába szállt, és nem számolták fel az árát. A kép még a bécsiszelet előtt készült.


Most két napig egyedül leszek a babával, aztán megjön Dani Németországból, és elvonulunk Purimra haszid barátainkhoz. Kimerültem az elmúlt napokban, pláne, hogy a kissé náthás Veronika ma éjjel rekordot döntött: tízszer keltett fel.

És fény derült a szétbombázott Holt-tengeri épületek eredetére: itt egy palesztin kálium-kitermelő gyár működött, amit az izraeli csapatok elpusztítottak 1967-ben.

3 megjegyzés:

  1. megosztószemélyiség2010. február 25. 23:32

    Ma elég stresszes napom volt, de este felvidítottam magam a blogoddal :)

    VálaszTörlés
  2. A képek továbbra is nagyon szépek, egyszerűen öröm rájuk nézni innen az esőből :)
    Előre is boldog születésnapot kívánok!
    Mi hétvégén Kaposvárra megyünk, Péternek kívánunk ott boldog születésnapot, és örülünk a nagy családi együttlétnek.

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom, Boldog születésnapot kívánok mindenkinek, akit illet...
    Az első fotón Veronika kendőjében ott volt a hátadon Veve?

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.