counter to blogger

2010. február 16., kedd

Hóközi bejegyzés Veronikáról

Annyi minden történik most a lánnyal, hogy nem bírom ki hó végéig.

Elkezdett húst enni, és ízlik neki.

Kiderült, hogy egész szépen tud kanállal enni, ha épp mindkettőnknek van türelme, és valami olyat kap, amit szeret. (A kevésbé kedvenc kajákat is megissza cumiból, tápszerrel hígítva − a brokkoli még így se csúszott át.:-)

Önszántából elválasztotta magát, noha még van pár csepp tejem. Egyszerűbb neki a tejjel-mézzel folyó cumisüveg. Tudom, hogy ebben a korban már nem létfontosságú az anyatej, mégis szomorú vagyok: nálunk ezek az elválások (születés, első külön töltött éjszaka, hozzátáplálás) mindig hamarabb esnek, mint ahogy szeretném:-(.

Cserébe többet visszük hordozókendőben, nagy méretei miatt immár háton is. Élvezi. (És nem ejtettük le!)


Kibújt a második foga is.

Sőt, lehet, hogy újabbak érkeznek, mert megint folyik az orra, ahogy az első fogacska előtt, és a 25 fokban nem tudok megfázásra gyanakodni. (Biztos Daninak is jön a foga:-)

Kicsit nyugtalan is mostanában: több éjszaka sírva keltett minket, szerencsére ilyenkor egy pótvacsora után visszafekszik.

Nappal viszont továbbra is sokat alszik (a fogzás/melegfront/babaúszás miatt fáradt?): ha hagyjuk, egy nap négyszer ledől aludni. Ez teret hagy a szülői önmegvalósításnak (főzés, munka, blogolás), de sétálni-tornázni nehezen szabadulunk el: ha felébredt, azonnal el kell indulni, különben jön a fej padlóra ejtése (az álmosság jele).

Tegnap már én vittem babaúszásra, és megállapítottam: a többi gyerek a csoportban ugyanolyan magas, mint ő, de mind sokkal kövérebbek, idősebbek és ügyesebbek. Vevének még nem mennek a bonyolult gyakorlatok, de végig lelkesen figyeli a többi kisgyereket. Akkor sem sír, ha a víz alá merítem!

Általában is, ha meglát egy embert, elkezd mosolyogni, függetlenül attól, az illető ránéz-e. Ma egy rigóra is.


És igen, a szép időben elővettem az édi-bédi kislányrucikat. (Szerintem sem praktikus egy még ülni sem tudó gyereknek, de kaptuk, és legalább egyszer rá akartam adni.)

4 megjegyzés:

  1. Már teljesen ki voltam éhezve erre az új beszámolóra. A két képet el is mentettem Veve albumomba. Ma Anna Lénával töltöttem a délutánt!

    VálaszTörlés
  2. Csinos az ifjú hölgy :)És a jelek szerint nagyon jó kedélyű. Ilyen korban nálunk már csak két alvás volt, de a Vevének előírt úszás, masszázs, torna bizonyosan sokkal fárasztóbb, mint egy sima kúszásos nap némi popsirázogatós babakocsizással kiegészítve.

    VálaszTörlés
  3. Látom, beindultak a postok. Legalább heti kettőt várunk, de ez az abszolút minimum. Ebből legalább egy szóljon Izraelről, és kérjük a híreket a baby fejlődéséről is :)
    Lehetne olykor kis szemezgetés a helyi közélet csip-csup és nagyobb ügyeiből.

    VálaszTörlés
  4. De aranyos a Veronika! Puszilom távolról is!

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.