counter to blogger

2010. február 6., szombat

Tel Aviv télen



Az év leghidegebb napjai dúlnak épp Tel Avivban, de azért annyira ne sajnáljatok… Tempósan kezdtünk bele a második félidőbe: rögtön tartottunk egy borozást lakásunkban helyi korunkbeli és magyar ajkú barátainknak (n=3). Újra aktivizáltuk magunkat a kanapészörfös mozgalomban (aki nem tudja, mi az, egy ismeretterjesztő cikk itt). Elmentünk egy helyi sörözésre, amit történetesen egy itt időző magyar fiú szervezett, akit ráadásul ismertem korábbról. Este 9-kor már úgy éreztük, hogy a helyünk biztosítva van a Rossz Szülők Múzeumában, így akkor Dani hazaindult Veronikával, én maradtam. (A vendéglő nagytermében még négy csecsemőt fedeztünk fel.) A szervező fiú nálunk is lakott egy napig, és jókat mesélt úti kalandjairól. Hat éve a világ körül utazgat, hozzánk a Kaukázus és Afrika közt ugrott be autóstoppal, hol a pakisztáni hegyekben túrázik, hol vadállatok közt alszik a szavannán. Ez jót tett, mert épp kezdtük túl vadnak és kaotikusnak érezni az életünket, de most ráébredtünk, hogy a Közel-Kelet−János Kórház ingajárat dacára igazi uncsi kispolgárok vagyunk. Vendégünk főzött nekünk egy currys karfiolt (és itthagyott egy fej káposztát - help! mit csináljak belőle??), a gépünkre pedig letöltött több gigabájt előadást a buddhizmusról. Kupálódunk.

Aztán elállt az eső, kisütött a nap, és ismét melegebb van kint, mint a lakásban. Igyekszünk minden teendőnket kiszervezni a Hayarkon Parkba, egy matracra, ahol napozás közben olvasunk, tornázunk, játszunk, kúszunk, cikket írunk, kinek mi a dolga. Képek az izraeli téli sportokról.


2 megjegyzés:

  1. Azta! csodás ez a tél ott :)
    Hajrá, a szabadtéri sportok jót tesznek mindenkinek, mi is nagyon várjuk a kinti rohangászást. Szerintem még kb. 2 hónapot kell várnunk...

    VálaszTörlés
  2. Azért sem fogok irígykedni a jó időre,... s még azért sem, mert a 40cm-es hó elsöprésénél nincs jobb testedzés!
    Káposztából csinálhatsz káposzta salátát, ami a hűtőben sokáid eláll. Én dinsztelni is szoktam -kevés cukorral- káposztás tésztához. Kérésre leírom mindkét receptet. Tőled várok egészségvédő közel-keleti Kispiskóta recepteket.

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.