counter to blogger

2010. március 8., hétfő

Kismama távmunkában

Akcióban

„Dolgozó anya” kategóriában két példaképem van:
  1. Lucia, akit csak a blogjából ismerek, és egyedülálló anyaként otthon van kisfiával, miközben napi nyolc órát fordít,
  2. és egy „offline” évfolyamtársnő. Ő egy szombatra eső munkanapon reggel hatkor kocsiba pakolta három bölcsődés gyermekét, és magával vitte őket egy vidéki ügyfélhez tárgyalni. Előző este még 11-ig söröztünk.
Versenyezni persze nem merek velük, de én is elkezdtem dolgozni óvatosan. A szokásosat: cikkeket írok, csak ezúttal szó szerint távmunkában. Kopp-kopp-kopp, eddig egész jól ment, a telefoninterjúkat igyekeztem Veronika alvásidejéhez igazítani, aztán valamikor megíródnak a cikkek.

Most viszont kitört az a korszak, amit korábban csak mint valami sci-fi novellát képzeltem el, ha a barátnőim meséltek róla. Hogy a gyerek majd fel akarja borítani a szárítót? Hogy a banánfolt nem jön ki a ruhából? S egyáltalán, egy gyereket egyfolytában szemmel kell tartani? Ugyan-ugyan, ezek csak efféle legendák…

Jelentem, eljutottunk a banánfoltig és a szárítóig. Veve két nap alatt megint csillagászatit fejlődött: egy perc alatt a lakás bármelyik zugába képes eljutni. Takarításnál hiába barikádoztam el magam a babakocsival, pár pillanat múlva megjelent, és a seprűvel kezdett barátkozni. Rájövök, hogy a lakást egyre rövidebb idő alatt képes vagyok kitakarítani. Viszont takarítás után egy perccel is úgy néz ki a földön csúszó gyerek, mint egy porrongy.

Néha a telefoninterjúk közben sem alszik. Ilyenkor leköltözöm hozzá a földre, fél kézzel gépelek, a másikkal őt nevelem. Az még hagyján, mikor csörgővel veri a billentyűzetet, de ma eközben próbált meg egyszerre térdelni, felülni, felállni, belém kapaszkodva. Párszor felhemperedett, nagy bőgés.
Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen ügyes. Izgalmas időknek nézünk elébe!

A célnál

4 megjegyzés:

  1. Látjuk már a következő lépést:) Szó szerint...

    VálaszTörlés
  2. Szuper! Eljátszom a gondolattal; hogyan mesélné el ezt Veronika?

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, nagyszerűen haladtok! Veve hamarosan még hajmeresztőbb dolgokat fog csinálni :)
    Nagyszerű, hogy tudtál mellett dolgozni, ügyes vagy!!! Én mindig csak a gyermek alvásidejében tudtam nekifogni a munkának, és ebben az életkorában ő nagyon keveset és rosszul aludt délután (cserébe este elájult és átaludta az éjszakát, így ekkor főleg este dolgoztam - aztán jött egy olyan korszak, hogy remekül és elég hosszan aludt délután, cserébe este nehezen ment az elalvás, és éjszaka sokszor megébredt...).

    VálaszTörlés
  4. Éjszaka fel szokott kelni ő is, de a napközbeni 3 alvás szent...

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.