counter to blogger

2009. augusztus 26., szerda

Gézengúzéknál jártunk

Mióta Veronika hazajött a kórházból, átlagosan hetente kétszer orvoshoz visszük. Vissza a koraszülött-osztályra, szemészet, ortopédia, kardiológia, fejlődésneurológia, oltások, körzeti orvos, védőnő… Nincs vele különösebb gond, de általában azt mondják, hogy „jöjjön vissza négy hét múlva kontrollra”. Mostanra kezd lecsengeni ez a hullám, de a Gézengúz Alapítványnál ma még volt egy vizitünk. Nagyon tudom ajánlani őket! Fejlődési rendellenességgel született gyerekekkel foglalkoznak, van egy fantasztikus, uszodás csodapalotájuk Budakalászon, az Omszki-tó partján. Itt Dr. Schultheisz Judit nagyon alaposan megvizsgálta és megtornáztatta Veronikát, elolvasta a leleteit, pontosan emlékezett az előző vizsgálatra és még a gyógytornásszal is konzultált, akitől babamasszázst tanultunk. Összességében nagyon elégedett volt, jól fejlődik a baba, szépen hízik, ügyesen mozog, figyel, reagál. Egyetlen kis gond van csak: a jobb oldala feszesebb, ettől jobboldalt tartja a fejét, már lelapult az arca is. Érdekes, ezt nem vettem észre. Viszont a fotók 90 százalékán valóban jobbra hajtja a fejét.

Előírt számára tornát, amihez bármiféle elismervény nélkül megkaptuk kölcsönbe a Huple nevű félgömb alakú eszközt (elnézést, én csak bilinek fogom hívni), elég nagy és nehéz. A doktornő szerint szállítható a repülő fedélzetén. Kezdem látni, hogy a gyermek bájosságát gátlástalanul ki fogom használni, amikor a reptéren a csomagjaink mérésére kerül sor. Majd direkt egy középkorú nőhöz állunk be a sorba a check-innél, vita esetén a „szegény kis koraszülött” szívszorító történetét is elmesélem.



Gézengúzékhoz még jövő héten megyünk tornát tanulni. Azt is megtudtam most, hogy Veronika már tartja a fejét, nekem ez azért nem tűnt fel, mert a feszes háta miatt állandóan hátrafeszíti a fejét is.

Ui. A fotó nem az enyém, de a babával mi is találkoztunk a gyakorlásnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.