counter to blogger

2010. július 6., kedd

Veronika újabb tudományai


Ha időre született volna, mostanában lenne az egyéves születésnapja. Szokták kérdezgetni: ugye idővel a koraszülöttek behozzák a lemaradást? Szerintem be soha nem hozzák, de a kéthónapos differencia idővel eltörpül az életkori szóráshoz képest. (Ugye van, aki tízhónaposan kezd járni, és van, aki másfél évesen…)

Szívesen megállítanám most az időt, nagyon szép időszak ez. Igazi aranyos baba, jön-megy, mászik, reagál, játszik, de még nem szalad el, és nem kell ügyelni, mit mondunk előtte. Már én is egész jól belerázódtam a hozzátáplálós-mászós életbe, van napirendünk, amit csak egy újabb fog borít fel (ötnél tartunk).

Meg egy-egy országváltás... Rengeteg változás zajlik most Veronika életében: meg kell szoknia egy új lakást, visszaszoknia a nagyszülőkhöz. Egész jól bírja, de érthető következményként nagyon anyás most. Ha ott vagyok, igyekszik a közelemben maradni.
Továbbra is jól eszik, testi méreteivel lehet leginkább felvágni. Pontos súlyt nem tudok, de 11 kilóra saccolom, amit naponta sokszor megemelek (és mindig eszembe jut, hogy most lennék kilenc hónapos terhes).


Az én célkitűzéseim a nyárra: 1. önálló evés elkezdése 2. pohárból ivás 3. fogmosás megtanítása. Veronika céljai: 1. önálló járás 2. A fridzsider tartalmát végre alaposan megvizsgálni.

A fogmosást egyébként tegnap kezdtük, egyelőre a fogkefével való játszadozás lett belőle, a száját nem volt hajlandó kinyitni.

Elkezdett nőni a haja, szőke és göndör, a Kupa Mihály-frizurát felváltotta az őrült tudós-frizura. A napi két alvás továbbra is szent, amitől nagyjából sehova nem lehet elmenni, mert már indulhatunk is vissza. Ha fogom az egyik kezét, akkor ügyesen lépeget, ha valamit tud tolni maga előtt, akkor is. A lépcsőn lelkesen felmászik, több emeletnyit egyszerre. Lefelé még nem tud jönni.

Továbbra is szeret könyveket lapozni, és a műszaki cikkek is érdeklik. Ha bárki nevet a környezetében, ő is nevetni kezd. Néha gagyog, főleg az „a-pa” hangsort, de mindenre ezt mondja, értelem nélkül. Időnként spontán cuppanós puszikat ad különböző testrészeimre. Ha elveszem tőle a mobilomat, zokogva a padlóra veti magát, már a „nem szabad” szavakra is sírni kezd.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó úgy olvasni rólatok, hogy már ugye röpke éjszakába nyúló vizitre is beugrottam hozzátok. Hajrá Veronikának az újabb tudományokhoz!

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.