counter to blogger

2009. december 3., csütörtök

Ünneplés Jaffában



Ma van a megismerkedésünk évfordulója, a negyedik. Ünneplésül megnéztük Jaffát, ahol még nem is voltunk szégyenszemre. Jaffa egy négyezer éves városka a százéves Tel Aviv közepén, egy magaslaton, falatnyi szép régi óvárossal, sikátorokkal, nagyon szépen rendbehozva. Itt a szokásos római-keresztes-arab-török lecke mellé egyiptomi emlékeket is feltártak. Ja, és itt is galériák laknak a 18. századi házakban, egész vállalható képeket árultak, nem egy esetben maga a galériás a művész, aki rajzol/fest/karikaturizál a kuncsaftokra várva. Jaffa felől Tel Avivra is nagyon jó a kilátás. Dani képe:



Aztán lecsorogtunk az apró kikötőbe, megebédeltünk egy közepes vendéglőben, és hazasétáltunk a tengerparton, ez jó másfél órás bandukolást jelentett, Veronika édes teher volt a kendőben. Odafele a buszúton egy idős néni szegődött rajongójául, megmutatta nekünk a dédunokája fotóját, és elénekelte lányunknak az "Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék" kezdetű nótát, mást már nem tudott magyarul.

Veronika is érezte, hogy nagy nap a mai, mert reggel életében először a hátáról oldalra fordult. Azóta ezt stabilan gyakorolgatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.