counter to blogger

2009. december 1., kedd

Veronika hét hónapos

Azaz, most lenne öt hónapos, és kerek fél éve, hogy lányom, ifjúkori lázadását követően hazaköltözött a szülői házba!
Forradalmi változás nem történt a fejlődésében. A fenyegetésekkel ellentétben nem bújt ki a foga, és a hátáról sem fordult hasra. Viszont egyre ügyesebben nyúl tárgyakért, két kézzel megragadja és a szájába tömi őket. A külvilág nagyon érdekes lett hirtelen: minden apróság leköti, minden mozgás, sőt beszéd eltereli a figyelmét, még az evést is abbahagyja. Eddig szoptatás közben tudtam olvasni a „pad alatt”, most odafordul a könyvhöz, laptophoz. És ha a világ ennyire izgalmas, kinek van ideje aludni? Hirtelen lecsökkent a szundimennyiség, éjjel 9-10 órát alszik, nappal 3-at, de azt sokszor 4 háromnegyed órás részletben. Nagyon résen kell tehát lenni, ha az alvásidejében valamit csinálni akarok.
Talán a beszédben tart legelőbbre: rengetegféle hangot tud kiadni, többszótagos gügyögéseket is, „válaszolgat” nekünk. Tanítgatjuk neki a nevét, az egyszerűség kedvéért a Vevével próbálkozunk (a névadó kétéves budapesti szomszédunk, Pepe volt). Új szokása, hogy ha fáradt, éhes, vagy unatkozik, fejhangon sikítozik. NAGYON idegesítő.
Elkezdtük a hozzátáplálást is, nem jószívvel, de már nem volt elég az anyatej, de azért 90 százalékban még azt kapja. A felnőtt ételek felnőttes fogyasztás nem érdekli még, azt eszi meg, ami cumisüvegből összetéveszthető az anyatejjel. Azért próbálkozunk, a képen a sárgarépával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.