counter to blogger

2010. január 30., szombat

Veronika kilenc (hét) hónapos


Ahogy megjósoltam, a január forradalminak bizonyult kislányunk fejlődésében. Igaz, megdolgozott érte: hetente kétszer járt úszni a Gézengúz Alapítványhoz, egyszer tornára és masszázsra, itthon is sokat tornáztattam. Megérte!!! Az eddig nyugodtan fekvő csecsemőből hirtelen mozgékony, igazi csibész kisgyerek lett. Aminek kimondhatatlanul örülök, mert a korai kézbesítés és lassabb fejlődés miatt mi nyolc hónapot kaptunk a „letesszük, ottmarad” korszakból.

Veronika e havi hőstettei: már profin forog, és esetlenül próbál kúszni, többféle technikával, négykézlábra állva kutyázik. Immár egy tárgy sincs tőle biztonságban és ő sem! A színes, biztonságos gyerekjátékoknál sokkal jobban érdeklik a felnőttek tiltott tárgyai: ráveti magát a laptopra, kitépi a kezemből a mobiltelefont, tekergeti a porszívó zsinórját. A pelenkázás birkózásba torkollik, nagy vetődésekkel próbálja elkapni a popsitörlős zacskót.



Továbbra is kedves, barátságos, jó természetű baba. Az ismeretlen arcokra kacéran mosolyog, még a zord kamaszfiúkat is meglágyítja. Szokás szerint jól tűrte a mama hirtelen eltűnését, és Csíkos Nagyiék felügyeletét. És januárban még egy dolgunk lett nekünk: napirendünk!!! Persze nincs kőbe vésve, de egy megbízható ritmus kialakult. Este 7-fél 8 fele lefekszik, durmol 12-13 órát, napközben még háromszor ledől. Ha nyűgösködni kezd, vagy a kezével a haját simogatja, leteszem a kiságyba, és többnyire szépen magától elalszik. Nehezebb esetekben párszor eléneklem neki az altatódalt. (Valamiben nekünk is lehet szerencsénk:-)) Napi egy liter tápszert és más ennivalót elfogyaszt, emellett az átéltek dacára még mindig van kevéske anyatejem is. A hozzátáplálásban nagyot haladtunk, többféle zöldséget és gyümölcsöt is eszik már, és cumisüvegből mindent boldogan elfogad. (Kanálból is, csak ehhez eddig nekem nem volt türelmem.)



Eddig szinte naponta elmondtam a hálaimát, hogy gyermekünk még sosem volt beteg, sok aggodalomtól kímélve meg minket. Most kicsit szörcsög az orra, előkerült az orrszívó, aminek a használata háromemberes feladat. De ezen túl egyáltalán nem tűnik betegnek a hölgy, s reméljük, a pálmafás plusz harminc fokban ez a kis megfázás is eltűnik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.