counter to blogger

2010. június 10., csütörtök

A Tel-avivi Művészeti Múzeum

Ma kialudtam magam, ilyenkor hegyeket mozgatok! Pótoltunk egy újabb tételt a szégyenlistáról: a Tel-avivi Művészeti Múzeumot. (Mint Ervintől megtudtam, Tel-Aviv kötőjel, tel-avivi kisbetű, de itt tulajdonnév… Szóljatok, ha rosszul írtam.) Oda busszal mentünk, haza gyalog, ugyanannyi ideig tartott, nem értem én ezt a tel-avivi tömegközlekedést (kisbetű)…

Nagyon kellemes múzeum, egy modern épülettömbben van, az opera és a könyvtár mellett. A régi mestereknél kezdtük a 16.-18. századi portrékon a polgárok és nemesek csodálkozva néztek össze: Mit keresünk mi itt? A bibliai alakok otthonosabban érezték magukat. Tudtátok, hogy a klasszikus festmények fele Izraelben játszódik? Volt egy klassz babaszoba-kiállítás, különböző antik stílusú babaszobákból, íme a biedermeier:



A múzeum erőssége a modern anyag, sok Picasso, Miró, Leger, a múzeum előcsarnokában egy hatalmas Lichtenstein-freskó, emellett volt Degas-szoborkiállítás, a földszinten antik autók, és még több kortárs festőnek is lett volna bemutatója, ezeket már nem győztem.

És az összes teremőr néni orosz volt, akik nagyon lelkesedtek "Veronyikáért". Nekik küldöm ezt a Chagallt szeretettel. (idegen tollak)



1 megjegyzés:

  1. Chagall a szívem csücske:) Jó sokat pogramoztok lányok, ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.