counter to blogger

2009. november 1., vasárnap

Veronika féléves

Legutóbbi összefoglalómban megjegyeztem, hogy lányunk valami nagy dobásra készülhet. Nos, a hatodik hónapban (ami a negyediknek számít, stb.) rengeteg új dolgot tanult. Nem is győzöm sorolni:

• Mozgás: hason fekve „fekvőtámaszozik”, magasra emeli a fejét, kinyomja a vállát és nézelődik. Háton a csípőjét a levegőbe emeli és lábait lengeti.
• Fogás: azt nem mondanám, hogy szándékosan megfog tárgyakat, de nyúl feléjük, és néha a kezében landolnak.
• Játék: érdeklődik a játékok iránt, nyúl a kismozdonya után. Háton fekve a lábaival ügyesen rugdalja a föléje függesztett tárgyakat. (szándékos cselekvés!!!)
• Beszéd: rengeteg mondanivalója van, amihez a kifejezésmódot is igazítja: gügyög, dünnyög, sikkantgat, csicsereg, dödög, mormog, gurgulázik…
• Alvás: öklét szopogatva, vagy a kendőjét a szájába tömködve képes egyedül elaludni (ha nem NAGYON fáradt).
• Evés: rengeteget eszik, most először a tejfogyasztás meghaladta a termelést (pedig odahaza négy hónapig tejadó voltam), a különbözetet a felhalmozott és lefagyasztott készletekből fedeztük.
• Növekedés: nagyon nagy!!! Nincs mérlegünk, de 7 kiló fölött járhat, a 62-es babaruhákat kinőtte, és a 68-asok is épphogy jók rá. A félévesek közt is nagynak számít. (Pedig ő csak négyhónapos blabla).
• Eközben felejtett is: a csecsemőkori járó- és kúszóreflex megszűnt. A fogóreflex még megvan (különben miért csimpaszkodna a hajamba?).

Az ünnepelt, téliesített öltözetben

Most jön a szokásos dicshimnusz: nagyon jó kisbaba, egészséges stb. Veronika hatalmas ajándékot adott nekünk: hogy nem sűrűn kell miatta aggódnunk. Mert tudom, hogy azok a babák, akik sokat sírnak, rosszul esznek, lassan gyarapodnak, folyamatos foglalkozást igényelnek stb. is általában gond nélkül felnőnek, de szegény szüleik mennyit izgulnak addig… Összességében az elmúlt három hónap szép időszak volt vele: a kezdeti ijedelem, a táplálási és alvási problémák elmúltak. Van egy aranyos babánk, aki egyre okosabb, kíváncsibb, aki mosolyog, reagál… eközben jól szállítható, etethető, elvisel minket és zizi életmódunkat. (Hogy nézne ki egy akkói kirándulás répapürével és egy gyerekkel, aki folyton kúszni akar???) A mászás, fogzás, hozzátáplálás gondjai még a messzi jövőbe vésznek, addig is igyekszünk kiélvezni ezt a remek korszakot. Köszönjük, Veronika!

4 megjegyzés:

  1. Továbbra is csak gratulálni tudok az összes érintettnek eme tudományokhoz! Az ünnepelt nagyon csinos :)

    VálaszTörlés
  2. Titkon kedvet akarsz csinálni a még gyermekteleneknek. Résen vagyok! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.