counter to blogger

2009. szeptember 21., hétfő

Megjöttünk Haszidiából

Újra Tel Aviv-i bázisunkról jelentkezem! Remekül sikerült a hétvége haszid vendéglátóinknál, nagyon kedves embereket ismerhettünk meg és egy borzasztóan érdekes világba pillanthattunk be. Hálát adok a sorsnak, hogy elolvastam A zsidó menyasszonyt: minden pont olyan volt, engem is ugyanazok az élmények értek, mint Dallos Sacit a könyvben. Azt hiszem, ez a hétvége bekerül a legemlékezetesebb úti élmények közé. Egyetlen bánatom volt csak: az ünnep idején tilos fotózni. Ezen a képen még sikerült elcsípnem, ahogy péntek délután, még a sabbat beállta előtt egy család a zsinagógába siet Beitarban. Egyébként úgy képzeljétek, mintha a Hegedűs a háztetőn világában mászkáltunk volna három napig, korabeli kosztümökkel. Előtte és utána pedig egy rövid jeruzsálemi vizitre is futotta.
Majd még részletezem élményeimet, beszélgetéseinket a házigazdákkal, de most vissza kell zuhannunk a napi gondokba: már csak 12 napig van hol laknunk, ráadásul a torkunk is fáj (csak a nagyoké, a bébi szokás szerint remekelt).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.