counter to blogger

2010. április 26., hétfő

Megjöttünk


Még a szokásosnál is remekebb volt a túra, sok-sok impozáns sivataggal.

De ti nem tippeltetek, hogy milyen nemzetiségűnek néznek minket itt Izraelben, egy árva találat nem jött, meg vagyok sértve. Így nem lesz halvás csoki. Tessék szavazni, segítségül felsorolok pár nációt, ami közé elrejtettem a helyes választ: angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, finn, svéd, amerikai, ausztrál, grúz, koreai, marokkói, kínai. Szavazás kommentben! Addig nincs beszámoló az utunkról! Van elég fotó rólunk a blogon, azon tanulmányozhatjátok a nemzetkarakteriológiánkat.

Büntiből leírom a mai délelőttömet.

8:00 Acélos léptekkel lemegyek a bérautóhoz, hogy visszavigyem a kölcsönzőbe (kb. 2km-es út, + tankolás, húsz perc alatt meglesz).
8:05 1. számú benzinkút: nem férek oda, mert egy nyergesvontató tankol, az összes állomás foglalt.
8:07 Végre odaférek az egyikhez. Jé, a tank ezen a kocsin a másik oldalon van. Nem tudok megfordulni, minden állomás foglalt.
8:10 Elindulok egy másik kúthoz. A dugóban araszolva észreveszem, hogy büntetőcédula fityeg a szélvédőn. 500 sékel. Éjjel megint a járdán parkoltam, mint mindenki más, de én nem ismerem a játékszabályokat. Este 8-kor még megbírságolt az őr.
8:20 A 2. számú parkoló egy hotel területén van, elakadok a sorompónál, végül kapok egy parkolókártyát, amivel beengednek.
8:23 Beállok a kúthoz. Kéri az útlevelem számát a bankkártyás fizetéshez, de az én útlevelemen betűk is vannak. A személyzet szól, menjek át a másik automatához.
8:25 Átmegyek a másikhoz. Nem jó a bankkártyám. Adok egy másikat. A kutas tankol nekem.
8:35 Megtankolva távozom. A dugóban araszolva észreveszem, valamiért csak háromnegyedig töltötte meg a jóember a tartályt.
8:45 Túlmegyek a kölcsönzőn, de úgyis vissza kell fordulnom tankolni. Hömpölygök az autóárral együtt. Sikerül megfordulnom.
8:55 Megtalálom a 3. számú benzinkutat, itt megtöltik a tartályt.
9:00 Ismét vissza kell fordulnom, amíg azt kémlelem, hol lehet, átmegyek egy piroson.
9:05 Visszafordulok.
9:12 Megérkezek a kölcsönzőhöz. Nem találom azt a papírt, amin az autó karcolásait jegyzőkönyveztük. Szerintem nem adták oda.
9:25 Minden rendben, autó leadva, két keréken, feldúltan távozom.

5 megjegyzés:

  1. Zsuzsanna ciprióta görög (ezt Zs. elfelejtette fölírni, pedig biztosan megkérdezték tőle, ugye, a házasságot Cipruson kötöttétek), Dani odesszai orosz, akárcsak Szjatoszlav Richter (semmiképp sem svéd vagy norvég).

    VálaszTörlés
  2. Vacillalok a gruz es a spanyol kozott (habar ez utobbihoz tul magasak vagytok :))

    VálaszTörlés
  3. egy szavazat az oroszra!
    (minket is olasznak vagy orosznak néztek keleten legtöbbször)

    VálaszTörlés
  4. Ez zsarolás, hogy szavazzak! de szavazok: "Olasznak néztek benneteket"... csak hogy megtudjam, mikor találkozhatunk itthon!

    VálaszTörlés
  5. Nem családi összetartásból, de én is a grúzra tippelek.

    VálaszTörlés

Ha megjegyzést akarsz hagyni, akkor a legördülő menüből válaszd a "Névtelen/URL-cím" opciót, a "Név:" sorban add meg a becenevedet, az "URL:" sor maradjon üresen.